Author Avatar

blogadmin

0

Share post:

Gehandicaptenzorg Rotterdam

 

 

 

 

Het volgende is een waar gebeurd verhaal over een handicap die ik ooit had; en, vanuit mijn eigen perspectief, wat het mij leerde over het leven en al zijn implicaties:

Sinds we vrij jong waren, spaarden mijn ouders om geld uit te geven voor een bruiloft, die zou worden gehouden in ons huis aan de oostkant van Houston, Texas, waar ik ben geboren en opgegroeid.

Op een winterdag besloot ongeveer de helft van de kinderen uit de buurt (mijn oudere broer en zijn vrienden), te gaan sleeën aan de oostkant van Houston. Ik was zo opgepompt van de sneeuwmagie dat ik me onoverwinnelijk voelde. Deze vertrokken vrienden waren allemaal zwarte kinderen en mijn moeder had ook zwart haar. Onze school was in het midden van nergens, dus ik was dol op ‘s morgens naar school gaan.

Toen ik bijna dagelijks terugkeerde naar de trappen van al deze kinderen, vernam ik dat mijn vriend aan de oostkant MOEST blijven of door een vrachtwagen opgepikt worden. Mam en pap zouden hem ophalen, terugkomen en hem dan naar de plaatselijke gevangenis dragen. Aangezien ik ongeveer even nuttig was als een zwarte weduwe op een feestje, kon ik beter met mama en papa meewerken.

Dus toen de school begon, in januari van 1968, kocht mijn vader voor mij een van de grootste zwarte snacks, zwart ijs, die ooit op de markt zijn gekomen. Ik probeerde mijn vader en moeder te vertellen dat ik op een dag wilde rijden, maar ik herinner me de blik op haar gezicht toen dat gebeurde. Na ongeveer 30 minuten legde een van mijn vrienden van school aan mijn ouders uit wat er gebeurd was en dat ik nog steeds een kans had om te gaan rijden. Enorme vergissing! Daarna heb ik die wielen waarschijnlijk nooit meer gezien.

Er gingen nog een paar jaar voorbij en voor ik het wist, was ik een laatstejaars op de middelbare school en op weg naar mijn volgende beste jeugdherinneringen. We verhuisden nogal wat, uiteindelijk woonden we een paar jaar in een andere staat, om daarna terug te keren naar “thuisbasis” in een grote boerenstad, zoals het toen heette. Ik herinner me dat mijn moeder hard werkte om mijn broer en zijn vrienden op weg te helpen. Ze ging met ons mee, hoewel hij ongeveer een maand per keer bij haar weg was. Mijn broer woonde ver weg van zijn moeder, die na vele jaren naar zijn uitgestrekte boerderij kwam kijken en besloot dat haar kleine stadje zoveel lampen aan de andere kant van de boerderij had dat zij en mijn broer hier heel gelukkig zouden zijn.

Als ik me deze hele duistere tijd herinner door de herinnering aan iemand die een kaart van school mee naar huis nam, moet ik mijn moeder bedanken dat zij me heeft leren lezen, voor mezelf te zorgen en te eisen dat mijn broers en zussen en ik zorg zouden dragen voor onze eigen stad en onze eigen streek. Ik moet zeggen dat mijn ouders minder om de geschiedenis van de boerderij gaven dan om de tradities. Het waren tenslotte aardige, liefdevolle mensen die ontelbare redenen hadden om elke dag met plezier in dat oude boerenstadje door te brengen. Oh, ze hielden gegevens bij en documenteerden alles van alle tradities en tabelden alle boerenstatistieken. Maar ik ga denken dat het dat was wat mijn moeder deed, mij het belang leerde inzien van het nemen van verantwoordelijkheid voor het belang van mijn eigen aandeel in de geschiedenis van onze boerderij en dat de tijd op de boerderij in haar ogen heel belangrijk was.

Dus, enkele jaren later, verliet ik de boerderij, waarschijnlijk als gevolg van een aantal dingen die gebeurden die mijn persoonlijkheid zouden beïnvloeden in de nu volwassen ik, wat de reden is waarom mijn broer en ik zo gelukkig waren. Ik verhuisde naar Lakewood, Florida, om dichter bij mijn grootouders te zijn en later bij mijn ouders, toen die besloten dat het gezonder zou zijn voor “onze zoon” dan zo ver bij hen vandaan te wonen. Natuurlijk duwden ze me altijd weer terug naar de dingen waarvan mijn moeder vond dat ik ze nooit wilde doen, in niets. En omdat ik vijf kinderen op de boerderij heb opgevoed, herinner ik me de dingen die ze zou zeggen en de dingen die tegen mij werden gezegd. We weten dat dit gewoon dingen waren waarvan zij dacht dat ze het beste voor me waren. Natuurlijk, weten we anders.

Het belang van luisteren naar kinderen
Hoe groot heeft je kind nodig?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *