Author Avatar

blogadmin

0

Share post:

Teamcoaching

 

 

 

“We hebben een team van mentoren nodig die weten waar we naartoe gaan en die, verantwoordelijk voor uw succes, het team verantwoordelijk houden voor zijn missie; die, uiteindelijk, het team verder zullen strekken dan wat het als mogelijk weet, en die ons brengen waar we heen moeten om ons daar te brengen.” -Les Brown

Ik zie de geesten van volwassenen overal om me heen en het is verbazingwekkend. Het is vaak deze onevenwichtigheid die leidt tot de opmerkelijke resultaten van zo veel organisaties. Ik ontmoet mensen van een klein winkeltje tot grote bedrijven en we merken dat de problemen en uitdagingen dezelfde zijn. Zij die zowel de sterke als de zwakke punten van anderen hebben, worden altijd uitgedaagd.

Teamcoaching daagt teams uit om zowel hun vaardigheden als hun eigen persoonlijke comfortzone uit te breiden.

Teamcoaching maakt gebruik van een tweerichtingscommunicatieproces dat zowel tegensprekelijk als voedend is. Het is een gericht gesprek dat ontwikkeld en geïmplementeerd wordt zodat een persoon uit om het even welke positie in een organisatie of een erkende bedrijfssector, die wil uitblinken, het verschil kan maken en echt kan bijdragen aan zijn of haar team.

Teamcoaching verandert van een ontwikkelingsproces dat bedoeld is om opkomende leiders te managen of te ondersteunen, in een proces van zelfontplooiing door uitdaging. Het coachingproces dat dit artikel is, gebruikt de coachingconcepten en -modellen met de volgende drie principes in gedachten.

1. De Coach en het Team

Uw rol als teamcoach bestaat erin de mensen die u coacht te inspireren, te coachen en uit te dagen om het soort persoon te zijn dat ze moeten zijn om effectieve leden van een winnend team te zijn. Het is de taak van een echte teamcoach om teamwork, integriteit en intelligentie te ontwikkelen bij de mensen die zij coachen. Als teamleider bent u belast met het aanwerven en inwerken in een teamcultuur waar inzet en energie gericht zijn op het produceren van de noodzakelijke sterke punten van de teamleden voor het succes van het team. Bij deze inspanningen, als teamleider of als deel van het leidinggevende team, kunt u:

– Communiceer de visie voor het team

– De oprichting van nieuwe teams en verantwoordelijkheden aanmoedigen

– Onderzoeken hoe het team speelt in de context van andere teams in de wereld

– Het werk van teams aansturen

– Geef feedback waar en wanneer nodig

– Vlieg het vliegtuig.

2. Herhaal dezelfde patronen en Roger hetzelfde vlak

Dit is de aanpak waarmee het team moet instemmen en die het moet aanvaarden. Het team vormt een team en het team vormt zijn eigen team – de essentie van zelfleiderschap. U kunt het Team Coaching model gebruiken om teams te helpen bij het opbouwen van leiderschap. De Team Coaching principes zijn:

Co-creatie vereist dat de co-creators collectieve wijsheid en een gemeenschappelijk doel genereren dat kan worden aangegaan.

Het team moet het gezamenlijke doel voor de teamleden creëren. Dit vereist ook dat het team expliciet begrijpt wat het doel is van het team. De teamresultaten kunnen alleen worden bereikt door wederzijdse collectieve overeenstemming en gemeenschappelijk begrip van de rol van elk lid. Het team moet ook duidelijk gedefinieerde en overeengekomen teamrollen en -verantwoordelijkheden hebben in het hele team. Zij moeten in staat zijn deze tegelijkertijd uit te voeren.

Simpel gezegd moet het team bereid zijn een gemeenschappelijke doeltaal vast te stellen, de gemeenschappelijke doelstellingen die bijdragen tot het succes van het team, en een gemeenschappelijk begrip van de rollen en verantwoordelijkheden van het team in het hele team.

Co-creatie is bedoeld om de elementen van het team en de organisatie te laten werken ten voordele van alle leden van het team. Veel voordelen kunnen voortvloeien uit deze team aanpak.

– Het team wordt een zeer effectief team.

– Het team werkt door wijze besluitvorming, innovatie en het oplossen van problemen

– Teamleden ontwikkelen een bewustzijn van elkaars sterke punten en beperkingen

– Teamleden werken graag samen als een team en leveren belangrijke bijdragen

– Teamleden krijgen wederzijds begrip en respect voor elkaar en elkaars bijdragen.

– De autonomie van het team wordt vergroot en de teamleden voelen zich deel van een belangrijk proces en coachingsagenda.

De principes van de Team Coaching aanpak zijn

1. Zij moeten mensgericht zijn, over uitzonderlijke vaardigheden beschikken en hun bijdragen moeten voor het team duidelijk herkenbaar zijn als de voornaamste zorg.

2. Het team moet ook ‘nieuw’ zijn en het team moet leuk, creatief en talentvol overkomen – van buitenaf gezien, maar ook van binnenuit.

3. Het team moet openstaan voor toekomstige uitdagingen en voortdurend trachten de bestaande teamleiding uit te dagen – omarm ze.

4. Het team moet openstaan voor feedback en de nodige verbeteringen aanbrengen wanneer dat passend en vereist is.

5. De teamleden moeten zelfgemotiveerde individuen zijn met een sterke wil om te slagen en een passie voor hun rol als teamleiders; zij moeten elkaars bijdragen in het team op prijs stellen en het doel van het team als individuen leuk vinden.

De bijdragen van de teamleden, via de verschillende rollen en verantwoordelijkheden van elk teamlid, zullen het team in staat stellen de dingen te bereiken die het wil en die het als team en het team zelf wil bereiken.

 

Hoe uit een negatieve houding te komen
Het belang van luisteren naar kinderen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *