Author Avatar

blogadmin

0

Share post:

Holistische coach

Waarom een holistische coach?

Mensen bereiken zelden het hoge niveau van prestaties en persoonlijke ontwikkeling dat een top performer bereikt zonder de begeleiding van een expert of een coach. coaches moeten dus worden ingezet. Een deskundige mentor of coach kan een getalenteerde performer of een manager of verkoper helpen om hem in de richting te sturen die hij wil bereiken. Een coach kan in dienst zijn van een onderneming om de prestaties en de tevredenheid van de werknemers te verbeteren. Hij kan ook werken als adviseur van een organisatie om deze te helpen haar doelstellingen te bereiken en de doelen te bereiken die in het strategieplan zijn vastgelegd.

Wat is een coach?

Een coach is in wezen iemand die zeer bedreven en ervaren is in het motiveren van mensen en werknemers. Een coach is deskundig in het omgaan met emoties, begrijpt intellectueel hoe mensen werken en denken, en gaat doeltreffend met situaties om. Een coach moet iemand zijn die de kwaliteiten bezit die nodig zijn om een effectieve motivator te zijn. Hij moet ervaring hebben in leiderschap en management en in conflictbeheersing.

Wat is de taak van een coach?

Coaches zijn over het algemeen veiligheidsmensen. Hij moet de zekerheid hebben dat hij succes heeft in moeilijke situaties. Hij moet zijn cliƫnten inspireren om obstakels te overwinnen. Bovendien moet een coach ook een expert zijn in verkoop- en marketingvaardigheden. Hij moet het idee voor de klant en het bedrijf verkopen.

Normaal blijft een coach nooit lang in dezelfde functie. Een deskundige coach verlaat het bedrijf op regelmatige tijdstippen om de kandidaat of de werknemer te begeleiden in de plaats van de manager.

Waar werkt een coach ?

Een coach werkt voor een bepaalde tijd samen met een organisatie om de productiviteit en het moreel van de organisatie te verhogen. Een coach kan werken als een onafhankelijke contractant of hij kan in dienst zijn van een organisatie.

Wat zijn de vereisten om coach te worden?

Iemand die coach wil worden, moet beschikken over:

Een gedegen kennis van de theoretische toepassingen van coaching en leiderschap

Een ervaring als assistent of adviseur

Een relevante certificering zoals coaching voor beginners, coaching voor professionals, coaching voor kinderen, coaching voor mensen met een handicap

Mensen die coachen moeten in staat zijn om anderen te helpen hun doelen te bereiken door hen te motiveren en te begeleiden.

Wat zijn de vooruitzichten voor een coach?

Volgens The State of Business, 2011-2012, is er een groei van 40 procent in de vraag naar coaches. Met bedrijven die worstelen om zich aan te passen aan de eisen van de werknemers van vandaag, kunnen de coaches zich in de nabije toekomst in de vraag bevinden.

Rico fiscale jaar eindigend in juni 2011 toonde een 30 procent stijging van de werkgelegenheid van coaches, dat is een opmerkelijke bevinding. Aangezien de uitgaven van Rico voor het departement arbeidsbemiddeling jaarlijks ongeveer 100 miljoen dollar bedragen, is de redelijkerwijs te verwachten toename van de vraag naar coaches vrij zeker.

Hoe word je een goede burn out coach
Hoe word je een leiderschapscoach ?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *