Author Avatar

blogadmin

0

Share post:

concept of decision making - begeleiding stockfoto's en -beelden

Handicap is de reis van iedereen. Hoe u naar uw leven kijkt, bepaalt wie u bent, wat u bent, hoe u zich voelt, hoe u handelt en hoe u met anderen omgaat. Voor sommigen verandert het hebben van een handicap niet veel: een paar extra kilo's hier en daar is voldoende. Voor anderen zoals jij kan overdaad plotseling een hele nieuwe wereld van mogelijkheden en mogelijkheden in het leven openen. "mensen met een handicap" betekenen verschillende dingen voor verschillende mensen, en vooral voor zichzelf. Wat de meesten van ons beseffen is dat wanneer je 'handicap' slechts een ongemak of 'disheersers' is, deze verandering in 'handicap' moet worden erkend en dan kunnen we verder gaan met het creëren van een meer inclusieve wereld.

Het hebben van een handicap in ons leven is soms een kans en geen bedreiging. Soms moeten we sneller handelen dan anderen accepteren, maar vaker wel dan niet verandert onze "handicap" ons perspectief en hoe we de wereld om ons heen zien. Het kan ons geluksniveau, ons energieniveau en zelfs hoe we het dagelijks leven benaderen en ermee omgaan, veranderen.

Nu weet ik dat je hebt gehoord dat je leergierig bent. En ik moet toegeven dat het idee dat ik je iets leer, je deze "nieuwe en verbeterde" manier van doen leren, gepast lijkt, bijna uitnodigend. Nou, hier is het goede nieuws. Als je van bovenaf leert en vanaf de grond opbouwt, kun je geweldige dingen doen. En ik heb het hier niet over wonderbaarlijke onevenwichtigheden. Nee, ik heb het over competentie op gebieden waar je momenteel geen competentie in hebt.

Natuurlijk kun je worden uitgeschakeld, maar je kunt ook op een "leukere" manier worden uitgeschakeld. En het is niet wat je denkt.

Norie, een gehandicapte vrouw uit Amina, heeft een boek geschreven getiteld DisableWoman, waarin ze haar ervaringen en die van haar vrienden beschrijft. Een van haar belangrijkste sterke punten is dat ze in staat is om werk en privé te combineren en nog steeds een geweldige relatie met haar familie heeft. Ze beschrijft ook hoe ze de grote uitdaging aanging (en overwon) van een invaliderende ziekte die haar dagelijkse activiteiten beïnvloedde. Er staan ​​ook een aantal krachtige verhalen in het boek, zoals hoe mensen met een handicap omgingen met de grote uitdaging van een verwoestende levensveranderende gebeurtenis zoals een ongeval of het verliezen van hun mobiliteit en vermogen om te lopen, wat voor velen van ons een grote uitdaging vormt. invaliditeit is vaak een te persoonlijk onderwerp en dat wil je niet in je therapiesessies opnemen. De waarheid is dat je niet gehandicapt zou moeten zijn, maar je moet je wel bewust zijn van wat het betekent. inschakelen. Dat is het wonderlijke.

Wat betekent fysiek uitschakelen?

Handicap = mobiliteitsprobleem/beperking.

Wat betekent het emotioneel?

Een handicap beïnvloedt onze kwaliteit van leven. We moeten dit nu aan onszelf uitleggen en helpen het te definiëren.

We moeten vaststellen wat beperken is en wat het betekent.

Bewegingsbeperkingen kunnen worden omschreven als a. onvermogen om vooruitgang te boeken of naar een gewenste positie te gaan. b. de noodzaak om de beweging te beheersen, bijv. naar iets reiken.

liminale controle – we missen de controle om te bewegen

complexiteit – moeten werken aan het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden of capaciteiten. c. we hebben geen controle over de resultaten van ons werk.

emotioneel – omgaan met het verlies van een persoon die we het dichtst bij staan. d. Hoe we functioneren als we ons niet lekker voelen. e. hoe we presteren en hoe we reageren op vragen van anderen.

verzorgers – die niet kunnen verzorgers.

senioren – we moeten onze gevoelens van eenzaamheid en verlegenheid onder ogen zien. f. hoe we onze dierbaren ondersteunen. g. hoe we de mensen om ons heen ondersteunen.

alcoholisme – we moeten toegeven dat we moeten stoppen.

dringend – we moeten onze angst voor een medische procedure onder ogen zien.

fobie – we moeten definiëren wat eng is en wat niet.

Mats: wat is dit? [http://www.wat-is-dit.com]

Bijbels denken – we moeten weten waarom we in God moeten geloven. Ik beloof je dat de waarheid van het artikel beter is dan de populaire draai aan het geloof.

Dodelijk geëerd bedrijf – we moeten voorzichtig zijn bij het kiezen van een gevaarlijke hobby.

senior momenten – we moeten ons leven ten volle leven! Bijzonderheden: Ik ging wandelen met een bijbelstudievriend. Roken en drinken waren problemen. Wandelen, studeren en sporten werden een onderdeel van ons dagelijks leven.

Dans en Dans
Fysieke fitheid en afvallen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *